h

Platform Utrecht tegen de Sloop komt op stoom

14 februari 2007

Platform Utrecht tegen de Sloop komt op stoom

Door Tim Schipper

Met grote regelmaat staan op onze site berichten de vele sloopprojecten in Utrecht, zoals Complex 507, de Noordzeestraat, het Kleine Wijk en het Hart van Hoograven. Meestal omdat de corporaties de hand lichten met de afspraken uit het DUO Protocol. DUO staat voor 'De Utrechtse Opgave', een overeenkomst tussen gemeente, corporaties en bewonersorganisatie De Bundeling over de herstructurering van een flink deel van de Utrechtse voorraad sociale huurwoningen.

slopen

Bewoners uit de sloopgebieden hebben zich inmiddels verenigd in het platform "Utrecht tegen de Sloop", waarin ze informatie uitwisselen, kennis delen en plannen maken voor acties voor behoud van de meestal nog goede woningen, die vooral achterstallig onderhoud kennen. Ook is inmiddels een prima website in de lucht, met informatie over DUO en de complexen die momenteel dreigen om te vallen.

Het platform komt regelmatig bijeen. De volgende keer op dinsdag 20 maart. Interesse om erbij te zijn / mee te doen? Bel Tim Schipper 06-20337002.

U bent hier