h

Practicum openbare ruimte

27 september 2010

Practicum openbare ruimte

SP-fractieleden Tim Schipper en Michel Eggermont hebben vandaag het practicum openbare ruimte meegemaakt van het SOLGU. De wandeling over Oudegracht, Neude en Janskerkhof met rolstoel en 'blindenbril' leverde tal van nieuwe inzichten op over waar mensen met een beperking letterlijk tegenaan lopen in de stad.

Michel Eggermont zoekt zijn weg door de Vinkenburgstraat

SP-fractievoorzitter Tim Schipper: "Ik maak me al jaren druk over de toegankelijkheid van gebouwen en de openbare ruimte, maar het gaat pas echt leven als je daadwerkelijk in hun huid kruipt. De aanbevelingen die het SOLGU deed zijn bepaald geen extra's of sluitposten. We zullen bij de komende begrotingsbehandeling proberen alvast de belangrijkste daarvan te realiseren."

Het SOLGU pleit voor:

  • Het vergroten van de expertise door het aanstellen van een toegankelijkheidsambtenaar
  • Handhaving van gemaakte afspraken, zoals terrassen binnen de toegestane ruimte
  • Samenwerking met private partijen om bijvoorbeeld horeca en bioscopen toegankelijk te maken

U bent hier