h

Geslaagde actiedag 'Boek voor de Bieb'

18 oktober 2011

Geslaagde actiedag 'Boek voor de Bieb'

Op zaterdag 15 oktober organiseerde het actiecomité Bieb in de Buurt een symbolische boekeninzameling in Vleuten. Dit als tegenhanger voor het plan van de gemeente om de collectie te halveren en van de bieb in Vleuten een onbemande vestiging te maken. De opbrengst was een kofferbak vol boeken.

De boekenkraam

De politiek was er ook. De partijen konden ter plekke aan de Vleutenaren hun standpunt kenbaar maken. Een deel van de boeken zal worden binnenkort als prijs worden aangeboden aan het minst bieb- en Vleuten vriendelijke raadslid. Sinds zaterdag met stip op nummer 1: de PvdA.

PvdA-Raadslid Gadiza Bouazani: "Automatisering van de bieb is geen probleem. Ook kinderen en ouderen kunnen makkelijk via internet hun boeken bestellen. E-reading is de toekomst. Waarom zou je dan dit gebouw willen handhaven? Bovendien kunnen de Vleutenaren prima terecht in Vleuterweide."

Lees hier het vorige standpunt van de PvdA over buurtbibliotheken en luisteren naar de buurt. Het kan verkeren dus...

In gesprek met D66 Vrije plakplaats Vleuten De VVD: in Utrecht wél voor behoud van de wijkbibliotheken

Reacties

hallo sp utrecht
ik wil ophef over de bieb in Vleuten
warom moet te ze bezuingen op dit nieuws
te lasten heeft tom een petenstie onlijn gezet www. petities.nl
daar kan men te gegt
veel hatelijke groet van tom

U bent hier