h

125 meter solidariteit voor sociale werkplaatsen

5 december 2011

125 meter solidariteit voor sociale werkplaatsen

Handschoenen Armoede werkt niet

De afgelopen weken heeft de SP handtekeningen verzameld voor de actie armoede werkt niet. Inwoners van Utrecht konden een krabbel kwijt op een werkhandschoen om te laten zien dat zij zich zorgen maken over de bezuinigingen op de sociale werkplaatsen. In totaal werden er meer dan 2500 handschoenen getekend die samen een 'Keten van Solidariteit' vormen met een lengte van 125 meter. Maar niet alleen in Utrecht werden er steunbetuigingen opgehaald. In het hele land werden er handschoenen verzameld. Al deze handschoenen zullen samen op de manifestatie van 10 december de 'Keten van Solidariteit' vormen.

De plannen van het kabinet Rutte om de mensen die het al niet te breed hebben de rekening van de crisis te laten betalen moeten zo snel mogelijk van tafel. Jonggehandicapten, bijstandsgerechtigden en werknemers van de sociale werkplaats moeten een deel van hun inkomen inleveren en 60.000 plekken in de sociale werkvoorziening zullen verdwijnen. Hierdoor zullen tienduizenden mensen achter de geraniums en in de armoede belanden. Op 10 december organiseert de SP samen met de PvdA en de Abvakabo in de Den Bosch een manifestatie om een vuist te maken tegen deze foute plannen van het kabinet.

De kraam aan de Oudegracht op 3 december 2011:

SP-kraam 3-12-2011_1solidaire Pieten in de kraam
SP-kraam 3-12-2011_2de ketting groeit en groeit

U bent hier