h

Bieb ++: De middelvinger van D66, PvdA, CDA en CU

20 december 2013

Bieb ++: De middelvinger van D66, PvdA, CDA en CU

In de nacht van 18 op 19 december ontving een deel van de gemeenteraad dan eindelijk het alternatieve voorstel voor de Bieb++ van de gelegenheidscoalitie D66-PvdA-CDA en ChristenUnie. In de ochtend nog aangevuld met diverse stukken van het college.

Dekking: een greep in de begroting van onderwijs, cultuur en de vastgoedreserve. De achterkamergenoten dachten het er dezelfde middag nog even doorheen te drukken in de raad. Niet dus.

De SP eiste meer tijd om zich fatsoenlijk te kunnen voorbereiden, maar kreeg die niet van de indieners, die de kleinst mogelijke meerderheid hebben in de raad (23-22). Uiteindelijk liep de bespreking zo uit dat de beslissing is opgeschort tot 13 januari.

SP-fractievoorzitter Tim Schipper: ”Ik kreeg de hele spullenboel zelfs pas de ochtend voor de raadsvergadering. Geen kans om het te lezen, geen kans om het met de fractie te bespreken, geen kans om het door te laten rekenen. Maar het werd al gauw duidelijk dat het geheime genootschap op ramkoers lag, met de middelvinger naar de andere helft van de raad. Allemaal om het gezicht van de D66-wethouders te redden en de natte droom van PvdA en CDA in stand te houden. Een schandalige vertoning. Ik begrijp niet dat de ChristenUnie zich hiervoor leent.”

In het alternatieve voorstel blijft 2000 m2 van het gebouw oningevuld. Om de verminderde huurinkomsten te dekken doen de indieners een greep in de kas van 2018 en verder.

Schipper: “Als er niets gebeurt zit het zit er dik in dat het in januari alsnog doorgedrukt wordt. De stad heeft dit prestigeproject niet nodig. Het kost de komende 40 jaar ruim 80 miljoen extra aan subsidie. Er zijn prima alternatieven voorhanden die een kans verdienen. Ik roep iedereen op de schijndemocraten van D66, PvdA, CDA en ChristenUnie te bestoken met protesten. Als dat nog niet helpt, dan weten de mensen in ieder geval wat ze niet moeten stemmen op 19 maart.”

Lees hier het artikel op DUIC en enkele commentaren uit de stad.

Reactie toevoegen

U bent hier