h

Nieuws, augustus 2012

30 augustus 2012

Asbest Stanleylaan mogelijk al ruim voor 18 juli vrij

De besmetting met bruin asbest in de Stanleylaan en omgeving is mogelijk veel eerder ontstaan dan op 18 juli, de datum die de officiële verklaring vermeldt. Dat is de conclusie van de SP, na bestudering van het onderzoek dat bureau Boot deed naar de oorzaak van de asbestproblemen in Kanaleneiland. Het rapport bevestigt daarmee het vermoeden dat de SP al op 27 juli had.

Het steekt de SP bovendien dat ruim een maand na het begin van alle ellende nog altijd essentiële informatie niet is vrijgegeven, zoals de aanvullende asbestinventarisaties die voor aanvang van de werkzaamheden zijn gemaakt en de luchtonderzoeken die kort na 18 juli zijn gedaan.

Lees verder
24 augustus 2012

Vragen SP naar aanleiding gifwolk BASF

Afgelopen zaterdag ontsnapte een wolk stikstofoxide bij de fabriek van BASF in De Meern. De melding daarvan, door het bedrijf zelf, is genegeerd bij de milieulijn van de Provincie. In samenwerking met de Utrechtse raadsfractie heeft SP-statenlid Ad Meijer inmiddels vragen gesteld aan het college van Gedeputeerde Staten.

Lees verder
23 augustus 2012

Verantwoordelijken asbestdrama Kanaleneiland aanpakken

De Utrechtse SP-fractie heeft grote vraagtekens bij de asbestsanering in Kanaleneiland. Het lijkt erop dat er veel meer asbestwerkzaamheden hebben plaatsgevonden dan de vergunning toeliet, dat daarbij wettelijke voorschriften op de uitvoering zijn overtreden en dat de gemeente is tekortgeschoten bij de controle. SP-fractievoorzitter Tim Schipper: "Als blijkt dat er illegaal gewerkt is, dan wil de SP dat er strafrechtelijke vervolging tegen de overtreders wordt ingesteld."

Lees verder
17 augustus 2012

Plakken? Doe effe sociaal

 

bord leeg - doe effe sociaal

Taagdreef: vorige week...

verkiezingsbord Taagdreef_14082012

Deze week...na de plakactie van Michael en Tim

Heb je gezien dat iemand over SP-posters heeft heengeplakt of dat SP-posters zijn verwijderd?
Meld het ons asjeblieft op utrecht@sp.nl!!!

Lees verder
15 augustus 2012

Handen af van onze GGZ-verpleegkundigen

handen af van GGZ-verpleegkundigenDe SP vindt goede en veilige zorg belangrijk. Eerder dit jaar zette de SP afdeling Zeist zich al in om de onveilige situatie voor cliënten van zorginstelling Pyxis op te lossen. Maar ook voor verpleegkundigen is een veilige werkplek uiterst belangrijk. Verpleegkundigen moeten daarom bijvoorbeeld zelf kunnen beslissen over de (over-)plaatsing van een patiënt, als de veiligheid in het geding is. Dat moet niet alleen overgelaten worden aan de zorgmanagers, die vooral kijken naar 'productie' en zorgkosten.

Lees verder
14 augustus 2012

Zuilen: een gezellige buurt

Afgelopen vrijdag is de SP in de wijk Zuilen wezen buurten. Opvallend was dat de bewoners over het algemeen erg tevreden waren over hun buurt. Er is weinig overlast door criminaliteit, vele fietsen op de stoep zorgen wel voor lichte ergernis. Daarnaast zijn er zorgen over het toenemend aantal splitsingen van woningen in de wijk.

Lees verder

Pagina's

U bent hier