h

Nieuws, september 2005

29 september 2005

Van den Bergh geeft toe: reconstructie Europalaan illegaal.

Verkeerswethouder Van den Bergh (LU) heeft toegegeven dat de reconstructie van de Europalaan, die sinds medio mei in uitvoering is, strijdig is met het bestemmingsplan Kanaleneiland. Dat houdt in dat de gemeente alsnog een vrijstellingprocedure op grond van de Wet op de Ruimtelijke Ordening moet starten. Belanghebbenden kunnen daar vervolgens bezwaar tegen maken, met als risico dat de gemeente de reconstructie geheel of gedeeltelijk moet terugdraaien.

Lees verder
26 september 2005

Speeltuinen gered

In de commissie Maatschappelijke Ontwikkeling van 22 september 2005 werd nogmaals gesproken over het budget voor de speeltuinen in Utrecht voor de komende jaren.
Het doel om de speeltuinen zo veel mogelijk open te laten zijn en in goede staat van onderhoud te brengen komt weer dichterbij.

Lees verder
24 september 2005

SP stelt schriftelijke vragen over reconstructie Europaplein/Europalaan?

Is de reconstructie van de Europalaan die op dit moment wordt uitgevoerd illegaal, omdat verkeerswethouder Van den Bergh verzuimd heeft eerst het bestemmingsplan voor het gebied aan te passen?
Daarover heeft de SP-fractie vandaag schriftelijke vragen gesteld. De kwestie is op de politieke agenda terecht gekomen door toedoen van de stichting Stop Luchtverontreiniging Utrecht, die bezwaar had aangetekend tegen de start van de bouwwerkzaamheden, zonder dat belanghebbenden vooraf in de gelegenheid waren gesteld om bezwaar te maken tegen de plannen. Daarop heeft de stichting bezwaar aangetekend bij de Raad van State. Als ze in het gelijk gesteld wordt kan dit de gemeente miljoenen euro's gaan kosten.

Lees verder
23 september 2005

Rotsoord: Visie of koortsdroom?

Kinderboerderij en Volkstuinen voorlopig weer gered

Lees verder
21 september 2005

Van Kleef geeft toe: sluitingstijden restaurant Oosterkade vervroegd

De bewoners van de Oosterkade kunnen binnenkort hopelijk weer genieten van hun nachtrust, nu wethouder Van Kleef heeft toegegeven dat de afdeling bijzondere wetten geblunderd heeft bij het afgeven van de horecavergunning voor het restaurant aan de Oosterkade 18.

Lees verder
20 september 2005

Ook woningbouw Albert van Dalsumlaan van de baan

Aftelrijmpje Geen Groen voor Poen bijna klaar

Lees verder

Pagina's

U bent hier